XI Caminada verda

Resultado de imagen de la muntanyeta moja Caminada Verda 2018

15 d’abril

A 2/4 d’11 del matí

a La Muntanyeta de Moja

El dia de la caminada heu de portar plats, gots, coberts i begudes.

Un any més l’Ampa us volem convidar a participar en la tradicional Caminada Verda, experiència enriquidora per compartir temps i espai natural entre nosaltres…

Caminarem per La Muntanyeta de Moja, L’itinerari transcorre des de la plana penedesenca fins al mosaic agroforestal que trobem a la Muntanyeta. Així, a la plana trobareu vinyes i conreus de secà. En canvi, a la Muntanyeta, el bosc s’està estenent a terrenys que abans eren camps de cultiu; es tracta, doncs, d’un bosc jove. Hi trobareu brolla calcícola, formada per plantes de fulla petita i dura, adaptades a la sequera. A l’estrat arbori predomina el pi blanc i l’alzina. Si us endinseu a la zona de la Muntanyeta trobareu una zona reforestada amb plançons, així com un exemplar de xiprer blau, al costat de la zona de barbacoes*. Es tracta d’una espècie originària del sud-est d’Amèrica del Nord. Al llarg de la passejada anireu trobant arbusts com ara garric, boix, gatosa, bruc d’hivern, savina mediterrània i algunes plantes aromàtiques com per exemple farigola, romaní i fonoll. També trobem plantes herbàcies com ara els caps blancs, la ravenissa groga i algunes lianes típiques del bosc mediterrani com ara l’arítjol. Probablement, podreu observar ocells, com per exemple el bitxac comú, la cadernera, el verdum, la cuereta blanca, el tallarol de casquet o el tallarol de garriga.

Aquest paisatge ens servirá pel tema del Concurs de dibuix d’enguany que és LA VIDA AL BOSC. La presentación dels dibuixos la podeu fer els mateixos dies que us podeu inscriure del 5 al 9 de març i el dia de la Jornada de Portes Obertes; dies en el que es farà també la venda de tickets pel dinar que será una Fideuà i el preu són 5 euros. Tindreu un detall-record d’aquest dia!!!!!!!!!!

Resultado de imagen de la muntanyeta moja

Us esperem

El proper 15 d’abril

Per pasar un magnífic dia tots junts

Gaudint de la natura i de compartir la passejada tots plegats

I també esperem els vostres dibuixos amb el tema

LA VIDA AL BOSC

Resultado de imagen de niños dibujando

Resultado de imagen de familia en el bosque

Qualsevol dubte podeu adreçar-vos a tots els membres de l’Ampa el dia de Portes Obertes